Dagen då Ulla flyttade in!

Väldigt ofta har jag stått och svurit när jag försökt nåla på mig själv när jag syr. Ibland har min sambo fått rycka in och nåla när det har varit något viktigt plagg (tack Johan!). För att slippa svära och vara beroende av någon annan har jag länge tänkt att en provdocka skulle man ha. Jag har gått runt i butiker, men inte hittat den ultimata. Eftersom den ska stå framme vill jag att den ska se snygg ut också. Tack och lov för internet! Sökte runt och hittade det jag sökte.
 
I mitt sökande på nätet har jag också läst att dockan ska döpas för att bringa god sylycka. Kanske lite töntigt, men ack så roligt! (Jag har gått runt och sagt till folk att vi ska få en ny inneboende som heter Ulla. Mamma ställde sig väldigt funderande.)
 Här har vi just hämtat Ulla.
 
 Jag beställde Ulla (Lady Valet) från www.singermachines.co.uk . Hon kostade med frakt 1800 kr. Allting gick väldigt smidigt och det tog ungefär en vecka innan hon var framme. Jag är supernöjd! Foten är snygg och rejäl (ingen vinglig järnsak som de flesta andra dockor har). Dessutom är den lätt att ställa in. Måtten stämmer inte riktigt med verkligheten, men när man vet om det så kan man ju justera det i tanken. Bystformen är lite spetsig,men det löser jag genom att Ulla får ta på sig en bh.
 
 Just nu håller jag på med en klänning med krage och då är Ulla guld värd!
 
 
 

kardkalas!

Sprang på den här roliga affischen här om dan. 
 
 
Tror att jag inom kort ska bjuda alla mina kompisar på kardkalas! Det låter väl skoj? Jag måste bara fixa lite kardor först, eller om alla ska få ta med sig en egen karda också bjussar jag på ullen. 
 
 I slutändan köpte jag inte affischen eftersom jag blev lite skrämd av den skumma människan som tittar fram bakom gardinen samt det otäcka barnet som sitter i stolen (eller är det en potta?)

cirkelkjol

 
Cirkelkjol är busenkelt att göra och blir himla fint. Nackdelen är väl att det går åt endel tyg. Om du inte har tillräckligt med tyg kan du välja att göra en halvcirkelkjol.
Så här räknar du ut en halvcirkelkjol:

 
 
Helcirkelkjol:
Jag brukar  nästan alltid rita ut cirkeln direkt på tyget med hjälp av penna och snöre, men om man vill vara noggrann kan man ju göra pappersmönster först.
 
Man kan göra midjehålet större och rynka så att det blir mer "puffigt". Fallet blir olika på vilket tyg du använder. 
 

  
Ja, som sagt det har blivit en hel del cirkelkjolar genom åren.