En gammal städrock får nytt liv

I min mormor och morfars sommarstuga har det så länge jag kan minnas hängt en klänning på en krok.  När stugan skulle säljas kunde jag inte låta klänningen hänga kvar där. Klänningen är ej hemmasydd från början utan kommer från "Svensk konfektion". Konstigt att inte bolaget mönsterpassat bättre...
 
Den var lappad och lagad på ganska många ställen så först hade jag tänkt sy en väska av den eftersom den var så illa tilltygad. Sedan när jag började mäta insåg jag att det kanske går att sy något annat om jag pusslar lite.
 
 
 
 
Jag kämpade länge med med mönsterutläggningen för att hålen inte skulle vara med i den nya klänningen, men just lagningen nedan gick inte att undvika, så...
 
 
...det sitter mitt på magen på den omgjorda varianten. Sedan om någon lägger märke till det är en annan fråga.  
På något sätter visar det ju att klänningen besitter en historia. Jag trodde att det var min mormors, men det visade sig vara hennes svärmor (alltså min mammas farmor) som hade köpt den och sedan hade mormor tagit och använt den som städrock i sommarstugan.  
 
 
Jag tycker så mycket om den. Färgerna och mönstret på tyget är ju hur fint som helst.
 
 
Eftersom ursprungsklänningen inte var mönsterpassad lyckades jag inte mönsterpassa överallt...
 
 
 
 
 
 

En virkad topp

Förra året började jag på en virkad topp.
Jag virkade i bilen på semestern. Jag virkade lite på balkongen.
 
Framsidan med fjärilen var ganska roligt att virka. Baksidan var dötrist att virka. På grund av detta har arbetet fått  vila i ungefär tio månader...
Men rätt som det var fick jag ett superryck och färdigställde toppen. Vad har jag använt för mönster då? Jo, jag har utgått ifrån en tröja jag tycker om och måttat av den. Sedan la jag upp luftmaskor och virkade luftmaskor och stolpar (hålmönstret). Ökade när det var dags för ärmar. 
 
Fjärilen hittade jag i ett gammalt handarbetshäfte, där var det tänkt att man skulle virka en kudde. Själva häftet låg i en sådandär auktionslåda fylld med stick- och virkböcker och handarbetstidningar. 
 
 
Ja, det har varit ett experiment som heter duga och jag har rivit upp och gjort om, och om igen. Det svåraste var att få till axelformen.
 
 
Längst ner gjorde jag fransar och i ärm-och axelhål virkade jag stolpgrupper.
 
 
 Och här är toppen "in action"...
 
 
Jag är förvånad att den blev bra. Det trodde jag aldrig när jag höll på med den. Visst, om jag skulle göra om den skulle det bli några ändringar, men på det stora hela är jag väldigt nöjd. 
 

Sybingo!

Ni har väl inte missat att påhittiga Fredrika har kommit på en kalasidé att ordna ett sybingo.
Så fram med duttpennorna och joina!
 
 
Jag har förövrigt hamnat i världens stickmood. Har snart stickat en hel kofta samt beställt garn till ännu en. Vad är det som händer liksom? Jag som har haft stickallergi i nästan ett år...
 
 
Bara halsen och knappar kvar! Hurra!