Singoallablus

Jag säger ju hela tiden att jag ska sy andra saker än klänningar och den här blusen började jag med förra året, men blev så less på tyget att jag inte orkade göra klart den. Tyget är ett tunt chiffongtyg. Fördel: fint fall. Nackdel: svårjobbat eftersom det glider och har sig + att det blir så himla statiskt på. Tacka vet jag bomullstyger som ligger där de ska!
 
 
Supernöjd med resultat! Sprayade den med hårsprayför att ta bort det statiska.
 
 
Btw, här kommer ett bloggtips: Fantastiska Roisin Muldoon  som syr klänningar i roliga tyger på löpande band. Check it out! 

Den med ett tyg som ser ut som en kortlek

Fick ju lite blodad tand på det här med holkärm. Den första klänningen har jag inte sytt klart för jag kan inte bestämma mig för vilka knappar jag vill ha.
 
Tyget ser lite ut som en kortlek tycker jag, fast istället för klöver/hjärter/spader/ruter så är det blommor...
 
 
Istället för dragkedja körde jag som sagt på knappar.
 
 
 

Godisklänning

Just efter nyår var jag på blixtvisit i huvudstaden.  Jag fick liksom välja omsorgsfullt vilka affärer jag skulle hinna besöka. Att åka ut till tygmeckat i Sumpan fanns det ju absolut inte tid till, däremot pressade jag in ett besök på Tygverket. Blev dock lite besviken på utbudet, för det enda tyg jag hittade var till klänningen nedan.
 
Tyget är ganska tunt och jag märker att just de klänningar som är sydda i tunna tyger ofta går sönder vid bystinsnittet. Därför tog jag bort bystinsnittet, och flyttade det till midjeinsnittet. 
 
 
Jag har varit lite skeptisk till klänningar utan bystinsnitt, men till just detta tyg fungerade det väldigt bra.
 
 
 
 
 Mönstret på klännigen ser lite ut som en påse med smågodis - I like!