Allt jag rör vid blir...

... inte alls bra. Nu är det kris hos fröken P. Jag är djupt nere på botten och fladdrar runt. Ingenting jag syr blir bra, Hjälp! 
 
Broderiet blev bra, men fodralet blev för litet. Hur lyckas man med det? Känns som ett klassiskt nybörjarfel. Nu har jag några alternativ: Hitta en smart lösning som gör fodralet större (bredare dragkedja? korta av sömnsmånen?), börja om från början, delvis brodera om (känns drygt) eller slutligen köpa en mindre dator (känns dyrt).
 
Den här är inspirerad av en klänning som Elsa Billgren har. Som jag fixat för att få till den perfekta passformen (bl.a gjort en toile,sytt, ändrat, ändrat igen, sytt för mycket rynk, sprättat, rynkat).  ...Och sedan när den är fållad och klar inser jag att jag vill ha den kortare. Bara att sprätta...igen.
 
Den här som skulle bli min väg ut ur bottenträsket och ge tillbaka "syförtroendet" blev ett fiasko. Tyget vill liksom inte samarbeta med mig och det känns som man har på sig en pappersklänning (jag vet, det borde jag ha förutsett). Jag ska prova och tvätta den och se om tyget blir mer följsamt.
Slutligen; klänningen som förstörde allt. Den vill jag inte prata om och nöjer mig med att skriva att den är instängd i en garderob och får komma fram först när den bestämt sig för att vara snäll igen.
 
 Om jag skulle betygsätta mig själv skulle jag sätta F, så nu skriver jag ett åtgärdsprogram åt mig själv också hörs vi när jag anser att jag är på E-nivå igen.

volangknäppningsklänning

Den här är klar. Jag är väldigt nöjd ....förutom att midjebandet skulle varit lite högre upp. Klänningen sitter som en smäck, jag älskar tyget och volangen längs med knäppningen, men det här med midjan stör mig alldeles för mycket så jag kommer nog att sprätta. Det känns bara så jobbigt. Dragkedjan måste upp, stickningarna (dekorationssömmen)+sömmarna på midjebandet måste upp, dessutom måste hela rynkningen på kjolen göras om.
 
Det som stör mig är att jag inte gjorde någonting åt det tidigare. Jag anade det under processen, men jag körde liksom bara på. Jag önskar jag kunde skylla på någon, men tyvärr så är hela skulden min. Suck.
 
 

Påbörjade projekt

Jag blir alltid så nöjd med mig själv när jag gör klart saker som jag påbörjat för länge sedan.
Den här klänningen började jag med i maj förra året, men av olika anledningar så rodde jag aldrig projektet iland.
Nu är den i allafall klar. 

Mönstret har jag konstruerat själv.
 Jag är lagom nöjd med resultatet. Jag hade önskat att man såg vecken mer, sen är det något med den gröna färgen som jag har svårt för emellanåt.