tygknarkare

Jag är en tygknarkare. Förra månaden köpte jag alldeles för mycket tyger för mitt eget bästa. Därefter har jag sagt att nu är det tygstopp tills jag sytt upp de tyger jag har.

Men, vad händer när jag ska springa in på Ohlssons för att köpa en dragkedja. Jo, jag hittar ett kalasfint tyg och av det blev det en kalasklänning.


ett syexperimentIbland får jag frågan: hur lång tid tar det att sy en klänning för dig?
Och det är ju en ganska komplicerad fråga eftersom en klänning kan se ut på så många olika sätt och ha olika svårighetsgrad.

Men, igår hade jag dödstråkigt, så tråkigt att jag bestämde mig för att ha en tävling med mig själv.

Tävlingregler: Du ska så snabbt som möjligt sy en klänning i trikå. Alla medel tillåtna.

Vad kom jag då fram till. Jo, att sy en klänning från scratch tar 1 timme och 9 min (att klippa ut delarna tog ca 15min). Det blev dock ganska mycket slarv från fröken P. 

Resultatet kan skådas ovan. Och...för att låta som en tvättäkta textillärare; om man slarvar så blir slutresultatet därefter. Midjan på klänningen hamnade 2cm ovanför min egen midja eftersom jag inte var supernogrann med nålning och provning. Jag är ändå ganska nöjd.

Kragklänning

Fick för mig att jag skulle sy en liten fin krage på en klänning och att konstruera kragar är jag ingen hejare på direkt.

Försök 1: Ståkrage deluxe. Handsydd.


Försök 2: Lite mindre kragstånd denna gång. Handsydd. Vad kul det var att sprätta handsömnad andra gången i rad...


Försök 3. Gjorde en pappersmodell först. Det kanske jag borde gjort från början, men det är ju så trist att göra.


Slutresultatet: