Saker jag gjort den senaste tiden

Jag är med i en teaterföreställning så att sy har kommit lite i andra hand på senaste tiden, men lite har det ändå blivit.
 
Jag har fyndat på tradera. Jag trodde knappt mina ögon, men tydligen så går det fortfarande att fynda där. En massa dragkedjor hittade hem till mig! Räknade ut att slutpriset blev typ 2 kr styck.
 
Har sytt en barntröja. Den blev inte som jag tänkt, men jag är ändå ganska nöjd. 
 
Den här har fått ärmar, dock fortfarande ingen dragkedja...
Jag längtar verkligen tills den blir klar. Jag tror att den kan bli toppen!
 
 
Den här sydde jag för ett tag sedan. Kunde inte låta bli att köpa tyget trots att det är i ett hemskt konstmaterial. Jag är dock väldigt nöjd med slutresultatet.
 
 
 

Mitt i processen: prickigt

Det här tyget hade jag storslagna planer med, men insåg under rmönsterkonstruerandet att det inte skulle bli bra så det fick bli medelslagna planer istället.
 
 
Motveck...eller....
 
 
...vanliga veck?
 
 
 
Det slutade med vanliga veck.
 
 
Mönsterpassningen har för övrigt varit ett riktigt pissgöra. Inte blev det helt hundra heller.
Och nu ska ni inte tro att det färdiga resultatet kommer inom kort. Nej, det kommer nog att dröja för nu måste jag fundera ut hur jag ska sy dragkedjan så att det blir snyggt och mönsterpassat. 
 
 

Sylov!

När andra sportar och har sig så har jag lite sysemester på mitt sportlov. Väldigt härligt!
Jag borde göra klart alla ofärdiga projekt, men det är ju så mycket roligare att börja med nya saker. En klänning med volanger tillexempel.
 
 
Svart-och vitprickigt matchas med rosa knappar. Snygg kombo. Först hade jag tänkt fyra volanger men köttade på med två till. Det var ett klokt val. Kanske hade jag t.om kunnat ha fyra till.
 
 
Ett minus är att klänningen är sydd i ett syntetmaterial + för fint fall. Ett annat minus är att jag tycker att volangerna är lite osynliga. Så mycket jobb och så syns de knappt. Det borde jag kanske räknat ut innan, men nu gjorde jag inte det. Ett tredje minus är knapphålen, men jag har betsämt mig för att inte tänka så mycket på det.
 
 
Mönstret har jag gjort själv. Överdelen är samma mönster (ett enkelt grundmönster) som jag använder jämt, typ. Kjolen är klippt som en halvcirkelkjol.
 
Hurra för mig att jag sydde klart den på en gång!