Vuxenpoäng

I helgen har jag samlat ihop vuxenpoäng så det står härliga till!
Jag började med att koka lingonsylt.
 
Sedan när jag ändå var igång satte jag igång och plantera om alla krukväxter.
 
Jag har även varit hundvakt. Jag och Zanto har gått upp på morgonen, gått en promenad för att sedan komma hem och inse att klockan bara varit starx efter åtta. Efter det tänkte jag en riktigt vuxentanke: vad skönt att gå upp tidigt och ha hela dagen kvar!  
 
Zanto, som egentligen är en jakthund, visade sig även behärska sömnadkunskaper. Här chefar han över tillklippning av en överdel!
 
 ...och här är en sak som jag syr på nu. Men, jag blir så less när tygäffären i stan aldrig har de grejer jag behöver. Nu måste jag vänta in svart zicksack-band innan jag kan fortsätta.

Ett snajsigt tyg till ett säkert projekt

sömnadsmässigt har 2013 inte varit någon hit. De två saker jag sytt har hamnat i "gör-klart-någon-annan-gång-hyllan". Jag känner därför att jag är tvungen att göra något som jag vet blir bra.
Med det här snajsiga tyget kan det ju inte gå fel!

En stickad babykofta

En vän fick barn i slutet av juli. Jag började att sticka en mössa, som blev på tok för stor.
 
 
Jag virkade ett par tofflor, som sedan tovades. Det måste tyvärr ha varit olika färgbad på garnet + att ena toffeln blev större en den andra. Här började jag känna mig lite less på projektet.
 
Efter det så började jag sticka ett par tofflor, men tyckte mönstret var så tråkigt så jag gav upp efter den första var klar. Har ingen bild. Efter detta började jag känna mig väldigt less på det här projektet och tog en paus från allt ihop.
 
Sedan strax före jul bestämde jag mig för att sticka en kofta istället. Kom halvvägs, upptäckte ett fel i början och ville gå och dra något mörkt över mig, men mamma övertalade mig att strunta i felet så jag fortsatte (felet finns med på sista bilden). Så här blev resultatet: 
 
Mönstret kommer från garnstudio, men jag har använt ett annat garn än det som står i beskrivningen.
 
 
Finn ett fel! =)
 
Hoppas att inte mamman och babyn upptäcker det störande felet ;)
 
p.s. Här kommer ett tips: Husqvarna har en toppensida som heter "syrummet" . Sidan är superbra när man inte vet hur man ska sy en viss detalj. Jag låter mina elever använda den och det fungerar super. Väldigt pedagogisk med andra ord!