Sportig blomjacka.

 
 
Jag har knåpat ihop en jacka. Jag använde ett mönster som fanns på skolan, men det är inget jag kan rekommendera, för i slutändan gjorde jag så mycket ändringar att nästan ingenting blev kvar av originalet...
så här iefterhand skulle jag provat mönstret först, men det är ju så...tråkigt. Det här med mönsterprovning, oftast skippar jag det. Sedan blir jag less på mig själv att jag inte gjort det när jag ändå måste ändra för att få till det. Genvägar äro alltid senvägar i sysammanhang.
 
 
Det var lite klurigt att få till mudden nertill på jackan, men Inte lika svårt som...
 
 
 
...att få till kragen. Suck, det blev inte hundra, men ändå helt ok för att vara första gången.
 
 
 
Jackan är fodrad.
 
Jag ångrar lite ni iefterhand att jag inte la till fickor. Det ska jag göra om jag syr en till, för nu har jag ju gjort en provjacka och har ett bra mönster....
 
 

En klänning med krage och rosett

Hittade det här fina tyget på myrorna för en billig peng. Började experimentera med krage och rosett. Funderade ett tag om klänningen skulle bli liiite för söt... Bestämde mig dock för att köra på.
 
 
Bak ser klänningen ut så här.

 
 
Alla fållar är handsydda.
 
 
Här är den, min flickigaste klänning hittills!
 
jag är fortfarande lite tveksam på rosettens placering. Borde den flyttas från nederkanten på kragen och sättas mer i mitten? Hmm...ska provbära klänningen och känna efter lite.