Gammal skåpmat

Den här klänningen sydde jag till ett bröllop som ägde rum år 2008. Det slutade med att jag använde en annan klänning i stället. Klänningen har legat nedpackad och bortglömd tills idag, då jag hittade den i jakt på ett skärp.
 Vid den här tiden hade jag nog inte upptäckt det här med ärmar på klänningar, de flesta klänningar syddes med prinsesskärning och smala axelband. Jag hade även en förkärlek tilll passpoaler.
Det verkar som om någon har hittat den här nedpackade klänningen, tagit upp den och tvättat den i alldeles för hög temperatur och sedan stoppat tillbaka den, för den har krympt nått alldeles förskräckligt.
Det kan ju även vara så att fröken Petra har vuxit litegrann sedan 2008...
Om jag nu inte hade så svårt att skiljas från saker och ting skulle jag nog lägga ut den till försäljning, för den kan ju vara kul att någon kan ha på sig klänningen OCH kunna andas i den.

Blommiga shorts

Såg de här fina shortsen sent igår kväll och tänkte; blommiga shorts, ja, varför inte.
 
Sedan var det sängdags. Jag låg och vände och vred på mig och kunde inte sluta tänka på blommiga shorts. Helt sjukt.
 
Tidigt imorse satte jag igång.
Jag hade lite tyg från ett annat projekt till övers och, helt otroligt, det räckte precis!

 
Jag hade väldigt svårt att bestämma mig, men till slut gjorde jag mina shorts lite högre i midjan än de på bilden.
Mönsterpassningen fick ännu en gång ge vika p.g.a rådande omständigheter, lite tyg.
 
Jag fållade shortsen med osynlig fåll, som jag försökt förklara hur man gör någon gång tidigare. Enklast är att gå in på husqvarnas syrum och kika där hur man går tillväga. 

En sådan där omsydd kjol igen

Jag älskar att hitta gamla kjolar som är sydda i fina tyger. Kjolarna ligger ofta rätt i kurs, de är inte lika populära som vintageklänningar. Ett måste är ju att kjolarna är nog stora, så att de går att få ut något annat av dem. Med den här kjolen var just det en utmaning som hette duga.
Jag började iallafall med att klippa bort linningen, samt sprätta upp sidsömmarna. 
Sedan var det bara att börja pussla med mönsterdelarna.
 
 
Efter lite pusslande (Jag fick t.o.m ut ärmar!), sömnad och sprättande blev den till slut klar. Den blev slaktat rätt rejält, men originalfickorna är kvar! 
 
 
 Slutsumma: 30 kr (+kostnad för tråd och resårband)