Det här med att göra klart saker...

...Är ju ibland sjukt jobbigt, men plötsligt händer det att jag får ett ryck. Under eftermiddagen och kvällen har jag sytt klart några klänningar som av några anledningar inte blivit klara.

Bättre bilder på passform och syprocessen kommer framöver...

Syuppvärmning

Mitt sysug går i perioder. Ibland kan jag sy nonstop en hel helg, från fredagkväll till söndagkväll, för att sedan inte sy på några veckor.
 
Sedan väskan har jag haft en liten paus från syandet, men i helgen har jag varit gräsänka och en sådan chans kan man ju inte missa (...att sprida ut sig över precis hela lägenheten, att slänga i sig mat i farten bara för att man måste och lyssna på diverse symusik el p3dokumenterer). 
 
 
Jag har dessutom kommit på en vana som jag har när jag går in i sypersiod. Jag startar oftast med ett säkert projekt, eller man skulle kunna säga att jag värmer upp för att komma i symood. Sedan gillar jag även att hålla på med två projekt samtidigt, så man kan sy på den ena en stund och sedan när det blir tråkigt hoppa över till det andra projektet. Se bara ovan hur jag har sytt ihop överdelen, för att sedan klippa ut delarna till den andra.
 
 
Uppvärmningsklänningen. Ni känner säkert igen både modellen och tyget. (Jag kunde inte välja vilken variant jag ville ha, svart botten eller blå botten, så jag köpte båda varianterna)
 
 
Lite svårare variant.
 
Har börjat göra den här sortens ärmavslut. Blev lite less på vanliga raka ärmar med fåll. 
 
Har kvar dragkedja och nederkant på båda klänningarna. Suck. Borde kanske starta ett tredje projekt istället..
 
 
 

väskan...

...gav mig på någon dag efter jag skrivit förra inlägget. Jag hade egentligen inte tänkt att skriva något om den eftersom jag är inte nöjd med den, men alla projekt kan ju inte bli lyckade och det är viktigt att visa det också.
 
För det första är den för stor. För det andra fick jag inte riktigt till handtagen och tycker den ser för "hemmagjord ut". Dessutom råkade jag förstöra undersidan när jag skulle stryka den. Botten är fuskskinn, och det smälter om det blir för varmt. Jag råkade på något sätt komma åt det, fast jag var så försiktig.