väskplaner

Jag hade tänkt att jag skulle sy mig en väska.

Jag har ritat ett mönster, måttat och planerat. Nu på morgonen har jag klippt ut alla delar i tyg, efter det tog det stopp, för jag började tänka på att väskan måste ju fodras och det blev så avancerat och jobbigt. Nu känner jag mig less på väskprojektet och tänker att det är ju så mycket enklare att köpa en väska.


Gör om gör rätt: ärmar

En gång för länge sedan sydde jag en klänning med puffärm och halvcirkelkjol.
 
Jag har dock aldrig känt mig nöjd med hur resultatet blev, så för ungefär en månad sedan sprättade jag bort ärmarna och tog bort "puffet". 
 
Trots att puffärmen var borta tyckte jag klänningen kändes fel och den som spar han har. Jag hittade nämligen en en bit tyg längst in i tygskåpet och tänkte: jag kan ju göra helt nya ärmar till den där klänningen som jag aldrig använder.
Mönstret till ärmen är från ett gammalt VI-mönster.
 
...och ett år efter att klänningen först blev klar är den nu klar på riktigt...förhoppningsvis.
 
 

Vi tar en till omsydd

Världens sämsta "före"bild. Jag råkade slänga "före"bilden med bättre kvalitet istället för den här...
En "städrocksklänning" som var på tok för stor, men som hade ett väldigt fint mönster.
 
Oftast ser jag med ögat när jag köper saker och ting att det kommer räcka till något nytt. Ibland kan det dölja sig oceaner av tyg och ibland räcker det med nöd och näppe så det första momentet när jag ska börja sy om är som ett litet lotteri.
 
Först klipper jag bort ärmar och sedan klipper jag upp axelsömmar. Den nedre halvan blir oftast kjoldel. Den övre används till överdelar.
 
 
 Ärmar klipps upp och de nya ärmarna klippts ut.
 
Sedan är det dags att börja sy. Här nedan sys dragkedjan.
 
 
 
 
Tyget på klänningen påminner väldigt mycket om en annan klänning jag gjort (se nedan), men den här nya klänningen är tusen gånger skönare. Tyget på den nya klänningen är lite flanellliknande, medan det andra tyget är lite styvare. 
 
Nu har jag planerat att nästa grej som jag ska sy är en väska, men vi får väl se hur det blir med den saken.