Dagen då Ulla flyttade in!

Väldigt ofta har jag stått och svurit när jag försökt nåla på mig själv när jag syr. Ibland har min sambo fått rycka in och nåla när det har varit något viktigt plagg (tack Johan!). För att slippa svära och vara beroende av någon annan har jag länge tänkt att en provdocka skulle man ha. Jag har gått runt i butiker, men inte hittat den ultimata. Eftersom den ska stå framme vill jag att den ska se snygg ut också. Tack och lov för internet! Sökte runt och hittade det jag sökte.
 
I mitt sökande på nätet har jag också läst att dockan ska döpas för att bringa god sylycka. Kanske lite töntigt, men ack så roligt! (Jag har gått runt och sagt till folk att vi ska få en ny inneboende som heter Ulla. Mamma ställde sig väldigt funderande.)
 Här har vi just hämtat Ulla.
 
 Jag beställde Ulla (Lady Valet) från www.singermachines.co.uk . Hon kostade med frakt 1800 kr. Allting gick väldigt smidigt och det tog ungefär en vecka innan hon var framme. Jag är supernöjd! Foten är snygg och rejäl (ingen vinglig järnsak som de flesta andra dockor har). Dessutom är den lätt att ställa in. Måtten stämmer inte riktigt med verkligheten, men när man vet om det så kan man ju justera det i tanken. Bystformen är lite spetsig,men det löser jag genom att Ulla får ta på sig en bh.
 
 Just nu håller jag på med en klänning med krage och då är Ulla guld värd!